Ik heb het maken van digitale kunst ontdekt. Hartstikke gaaf om te doen!
Wat heb ik er voor nodig? Mijn laptop en een computerprogamma.
En… natuurlijk heel, heel veel ideeën. Maar die heb ik gelukkig genoeg.
Het is zo fijn dat ik het overal kan doen als ik mijn laptop bij heb, bv op vakantie, in de trein, in het vliegtuig, gewoon zittend in mijn luie stoel.
Ik wil gewoon steeds weer nieuwe dingen creëren, daar word ik blij van.
Natuurlijk blijf ik ook andere kunst maken.. ik werk graag met verschillende materialen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn eerste digitale kunstwerken vinden. Ik heb een aantal portretten gemaakt.
Laat gerust even een bericht achter.
De kunstwerken zijn natuurlijk ook te koop.

Wat is digitale kunst?
Digitale kunst is een vorm van kunst die gebruik maakt van digitale technologieën om kunstwerken te creëren, te bewerken of te presenteren. Digitale kunst kan verschillende vormen aannemen, zoals digitale schilderijen, digitale tekeningen, digitale fotografie, digitale beeldhouwkunst, digitale animatie, digitale muziek, digitale video, digitale games, digitale poëzie en meer.

Digitale kunst is een relatief nieuw fenomeen in de kunstgeschiedenis, dat zich vooral heeft ontwikkeld sinds de tweede helft van de 20e eeuw, toen de eerste computers en software voor grafische vormgeving verschenen. Sommige pioniers van de digitale kunst zijn onder andere John Whitney, Vera Molnar, Harold Cohen, Manfred Mohr, Frieder Nake, Georg Nees, Edward Zajec, Kenneth Knowlton, Lillian Schwartz, Ben Laposky, Nam June Paik, Andy Warhol en Roy Lichtenstein.

Digitale kunst heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele kunst, zoals de mogelijkheid om oneindig veel kopieën te maken, te experimenteren met verschillende stijlen en technieken, te interageren met het publiek, te reageren op de omgeving, te integreren met andere media en disciplines, en te profiteren van de snelle ontwikkeling van de digitale technologie. Digitale kunst heeft ook enkele uitdagingen, zoals de kwestie van de originaliteit, de auteursrechten, de duurzaamheid, de toegankelijkheid, de waardering en de erkenning van de digitale kunstenaars.

Digitale kunst is een spannend en dynamisch veld dat voortdurend evolueert en innoveert. Digitale kunst is niet alleen een manier om kunst te maken, maar ook een manier om de wereld te verkennen, te begrijpen en te veranderen. Digitale kunst is een uitdrukking van de creativiteit, de verbeelding en de visie van de digitale kunstenaars. Digitale kunst is een kunst voor de 21e eeuw.