Een kunstwerk vol eenden en vragen

Hoe ik mijn verwarring uitdrukte met badeendjes
Hallo, welkom bij mijn kunstblog! Vandaag wil ik je een van mijn nieuwste werken laten zien, dat ik “I don’t get it” heb genoemd. Dit is een kleurrijk en speels kunstwerk, dat vol zit met badeendjes in allerlei kleuren. Maar wat betekent het eigenlijk? En waarom heb ik het gemaakt? Dat ga ik je nu vertellen.

De inspiratie achter “I don’t get it”
Ik heb dit kunstwerk gemaakt omdat ik me soms overweldigd voelde door alles wat er in de wereld gebeurt. Er is zoveel informatie, meningen, nieuws, en gebeurtenissen die op ons afkomen, dat het soms moeilijk is om te begrijpen wat er echt toe doet, wat waar is, en wat we moeten doen.

Ik wilde mijn gevoelens uitdrukken in een kunstwerk, maar wel op een luchtige en humoristische manier. Ik wilde vooral niet dat het te somber of negatief zou worden. Ik wilde wel graag dat het kunstwerk een glimlach op je gezicht zou toveren, maar ook een vraag bij jou zou oproepen.

Badeendjes zijn voor mij een symbool van onschuld, plezier, en kindertijd. Ze zijn ook heel herkenbaar en universeel. Iedereen heeft wel eens met badeendjes gespeeld, of er ‘eendje’ gezien. Ze zijn ook simpel en eenvoudig. Ze hebben geen complexe vormen, details, of betekenissen. Het zijn gewoon badeendjes!

Door de badeendjes in dit kunstwerk te plaatsen, wilde ik ze een andere betekenis geven. Ik wilde dat ze een contrast zouden vormen met de complexiteit en diversiteit van de wereld om ons heen. Ik wilde dat ze een vraag zouden stellen: wat doen al deze eendjes hier? En wat hebben ze met elkaar te maken?

Kunst gaat voor mij niet over het vinden van het juiste antwoord, maar over het stellen van de juiste vraag. Kunst gaat niet over het geven van een boodschap, maar over het starten van een gesprek. Kunst gaat niet over het krijgen van een reactie, maar over het delen van een emotie.

Wat vind jij van “I don’t get it”?
Dit was mijn verhaal achter “I don’t get it”, mijn kunstwerk vol badeendjes en vragen. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, en dat je een beetje meer inzicht hebt gekregen in mijn creatieve proces en mijn bedoelingen.

Graag wil ik weten wat jij ervan vindt. Wat zie je als je naar dit kunstwerk kijkt? Wat voel je als je naar dit kunstwerk kijkt? Wat denk je als je naar dit kunstwerk kijkt? Wat snap je wel, en wat snap je niet?

Laat het me weten in de reacties hieronder, of stuur me een berichtje via mijn sociale media. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening, ervaring, en feedback. Ik wil graag met je in gesprek gaan over dit kunstwerk, en over kunst in het algemeen.

Ontdek de exclusiviteit van mijn limited edition kunstcollectie. Elk kunstwerk is beperkt tot slechts tien afdrukken, waardoor ze een unieke aanvulling zijn op elke kunstcollectie.
Elk kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat, wat de originaliteit en waarde ervan garandeert.
Voor prijsinformatie nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Mis deze kans niet om een stukje exclusieve kunst in huis te halen.

Digitale kunst afgedrukt op plexiglas
Afmeting: 80 x 80 cm

Bedankt voor het lezen van mijn blog, en tot de volgende keer!

Hartelijke groet,

Erica de Winter