Steeds vaker krijg ik de vraag waarom ik kunst maak met badeendjes.
Ik ben druk bezig om mijn expositie: “Emotie in eendvoud” vorm te geven.
Als deze klaar is, ben je natuurlijk van harte welkom om de expositie te komen bekijken in mijn kunstatelier. Ik laat je de exacte datum nog weten.

Badeendjes
Door badeendjes te gebruiken in mijn kunst, introduceer ik een verrassend en speels element dat mensen aanspreekt en tegelijkertijd kan ik hier serieuzere thema’s zoals emoties mee aankaarten. Badeendjes zijn meestal geassocieerd met kindertijd en onschuld, dus door ze te gebruiken, creëer ik een contrast of diepere verbinding met complexe gevoelens en sociale onderwerpen.

Doel
Het doel van mijn kunst met badeendjes is om toeschouwers op een toegankelijke en misschien zelfs humoristische manier te laten reflecteren op hun eigen emoties en de emoties van anderen. Dit kan mensen helpen om moeilijke gevoelens bespreekbaar te maken en misschien zelfs te verwerken. Het gebruik van een alledaags en vrolijk voorwerp zoals een badeendje kan de drempel verlagen voor het bespreken van persoonlijke en soms zware thema’s.

Frisse kijk
Daarnaast biedt mijn badeendjeskunst een frisse kijk op hoe alledaagse objecten kunnen worden getransformeerd in krachtige symbolen voor artistieke expressie en communicatie. Het nodigt kijkers uit om de wereld om hen heen opnieuw te evalueren en te ontdekken hoe gewone voorwerpen betekenis kunnen dragen en emoties kunnen oproepen.