Maar liefst vijftig deelnemers waren aanwezig op de inspiratiedag NAH (niet aangeboren hersenletsel) bij Syndion.
Ik mocht daar mijn verhaal vertellen en uitleg geven over de ‘Blauwe Koe Methodiek’ die ik ontwikkeld heb. Deze methodiek wordt gevolgd bij de dagbesteding van Studio Blijmakers.

De dag startte met een ontspannende ademhalingsoefening gegeven door ademcoach Fee Busenkell. Daarna was ik aan de beurt. Het blijft toch steeds weer mooi dat ik mensen kan raken en inspireren met mijn verhaal. De uitleg van de ‘Blauwe Koe Methodiek’ viel ook erg in de smaak.

Miriam van Reenen (ergotherapeut) sloot de ochtend af. Zij gaf een lezing over prikkelverwerking.

Encaustic Art

Na de lunch kwamen de workshops aan bod.
Ik had ‘s morgens tijdens de lezing al het e.e.a uitgelegd over de ‘Blauwe Koe Methodiek.’

Encaustic Art is een onderdeel van mijn methodiek. En wat blijkt? Niemand in de zaal wist wat encaustic art was. Nou wat een geluk voor de aanwezigen, ze mochten het nu gaan proberen. Iedereen was na afloop erg enthousiast.

Schilderen

Er kon ook geschilderd worden zonder kwasten. Heel leuk om te zien wat er dan gebeurt. Je ziet mensen naar elkaar kijken en tegen elkaar zeggen: ‘Hoe dan?’

Ik had van alles op tafel gelegd, behalve kwasten. Sommige mensen moesten even schakelen, maar het kwam helemaal goed. Er zijn mooie kunstwerken gemaakt.

De deelnemers hebben ook gedichten gemaakt in vijf minuten en iedereen mocht een recept van zichzelf maken. Wederom waren mensen enthousiast en ze stonden van zichzelf versteld.

Je kan met weinig middelen vaak hele leuke dingen doen.
Het was erg fijn om mensen inspireren en ze zo enthousiast te zien.