Kunst kan ons helpen om na te denken over onze gevoelens. Soms gebeurt dat op een onverwachte manier. Het kunstwerk “Er zit er eendje in een rolstoel” doet precies dat. Het laat ons zien hoe stilte en speelsheid samen kunnen komen. Dit kunstwerk laat ons stilstaan bij een rustig moment vol nadenken.

 Wat zie je?
In “Er zit er eendje in een rolstoel” zien we iemand die in een rolstoel zit, omringd door zachte kleuren. Het beeld straalt rust uit. De persoon zit met de rug naar ons toe, wat een gevoel van stilte geeft. Maar wat meteen opvalt, is het kleine, gele badeendje. Dit vrolijke badeendje staat in contrast met de rustige omgeving en brengt een speels element in het kunstwerk.

Wat betekent het badeendje?
Het badeendje lijkt te staan voor de simpele, vrolijke gedachten die zelfs in momenten van stilte of eenzaamheid bij ons kunnen zijn. Dit kunstwerk roept de vraag op: kunnen eenvoudige dingen zoals een badeendje ons helpen lichtheid te vinden in moeilijke tijden?

Hoop en licht in stilte
Hoewel de persoon in de rolstoel stil zit en ons niet aankijkt, voelt het beeld niet alleen eenzaam. Het badeendje lijkt een teken van hoop te zijn. Het laat zien dat er, zelfs in momenten van stilte, altijd ruimte kan zijn voor iets vrolijks.

Stilte en nadenken
De stilte in het kunstwerk is bijna voelbaar. Het lijkt alsof de persoon diep in gedachten verzonken is, terwijl het kleine badeendje ons eraan herinnert dat er altijd ruimte is voor speelsheid en vrolijke gedachten.

Conclusie
“Er zit er eendje in een rolstoel” is een kunstwerk dat laat zien hoe stilte en speelsheid samen kunnen gaan. Het laat ons nadenken over hoe zelfs in de rustigste momenten iets vrolijks aanwezig kan zijn. Het badeendje is een symbool van die speelse kant van onze gedachten, die we soms vergeten. Dit kunstwerk nodigt ons uit om na te denken over onze eigen gevoelens en gedachten, en laat zien dat er altijd plek is voor een beetje vreugde, zelfs in de stilste momenten.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Hartelijke groeten,

Erica de Winter