Home2024-01-26T15:58:02+01:00
Creativiteit als medicijn: hoe ik mijn hersenen herstelde met kunst

Welkom op mijn website! Ik ben Erica de Winter, ondernemer, beeldend kunstenaar en creatief coach. Ik wil je graag iets vertellen over mijn bijzondere verhaal en hoe creativiteit mijn leven heeft veranderd.

Hoe een herseninfarct mij creatief maakte

In 2016 kreeg ik een herseninfarct. Dat was een enorme schok voor mij en mijn omgeving. Ik moest opnieuw leren leven met de restschade die ik had opgelopen. Ik zocht naar manieren om mijn hersenen te stimuleren en mijn herstel te bevorderen. Toen ontdekte ik iets wat ik nooit had verwacht: schilderen.

Ik was nooit een creatief persoon geweest. Ik dacht dat ik dat niet kon. Maar toen ik eenmaal begon met schilderen, merkte ik dat ik het niet alleen leuk vond, maar ook goed deed. Ik voelde me vrijer, blijer en sterker. Ik zag ook dat mijn spraak, beweging en denken verbeterden. Het was alsof mijn hersenen weer wakker werden.

Dat was de kracht van creativiteit.

Wat ik nu doe met creativiteit

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met schilderen. Sterker nog, ik ben kunstenaar geworden. Ik maak verschillende kunstwerken met diverse materialen die mijn levenslust en emoties weerspiegelen. Maar dat is niet alles. Ik ben ook creatief coach geworden. Ik help andere mensen om hun creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Ik geef coaching en trainingen op basis van ‘de kracht van creativiteit’. Ik geloof dat iedereen creatief kan zijn en dat creativiteit goed is voor je gezondheid, geluk en groei.

Ik heb ook een dagbestedingscentrum opgericht: Studio Blijmakers. Hier kunnen mensen met een beperking of een uitdaging terecht om hun creativiteit te uiten en te genieten. Ik werk hier met ‘de blauwe koe-methodiek’. Dit is een unieke manier om mensen te stimuleren om buiten de lijntjes te kleuren en hun eigen pad te volgen.

Wil je meer weten over mij, mijn kunst, mijn coaching of mijn studio? Luister dan naar mijn podcast, waar ik je alles vertel over mijn passie voor creativiteit.

Neem contact met me op

Heb je na het bekijken van mijn website nog vragen of opmerkingen? Of wil je misschien een afspraak maken voor een coaching of een training? Neem dan gerust contact met me op. Ik hoor graag van je!

podcast de kracht van creativiteit

Beluister hier mijn podcast de kracht van creativiteit.

“Kunst is het uitdrukken van onze diepste gevoelens door middel van de meest eenvoudige weg.”

-Albert Einstein-

alcohol-inkt-kunstwerk

Mijn wereld.
Zijn wereld.
Samen!
Anders!
Maar uiteindelijk toch weer één.

“Ik zie hier de aarde, de maan, mijn leven, ons leven. De grillige gouden evenaar en de doorbroken lijn is ons leven. De impact van het herseninfarct van mijn partner. De kracht die het uitstraalt, dat je samen toch weer iets moois ervan kunt maken. Dit kunstwerk raakt mij daardoor enorm. Door de kracht, de positiviteit van de kleuren en uiteindelijk de schoonheid.”

– Marion den Boer –

Blog

Ga naar de bovenkant