Gisteren heb ik mijn kunstwerk overhandigd aan Tommie Nijhoff, een bijzondere gebeurtenis die ik graag wil delen.

Donderdag 27 juni vond er een sfeervolle barbecue plaats bij Art en Dining in de museumtuin, georganiseerd door de Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV). Deze jaarlijkse traditie staat altijd in mijn agenda, niet alleen vanwege het lekkere eten en de gezelligheid, maar ook vanwege de veiling waarbij ik elk jaar iets speciaals beschikbaar stel.

Dit jaar koos ik ervoor om een digitaal kunstwerk te maken en dit af te drukken op plexiglas. Het onderwerp? Een schaap, als knipoog naar de Dordtenaren die bekend staan als schapenkoppen. Het is altijd een uitdaging en een eer om iets te maken voor een goed doel.

De veiling was weer een succes, mede dankzij de enthousiaste deelnemers. Tommie Nijhoff was dit jaar de hoogste bieder. Het voelde goed om te zien dat mijn werk gewaardeerd wordt en een mooi plekje krijgt. We hebben het kunstwerk bij Tommie thuis gebracht en hebben meteen een rondleiding door zijn bedrijf en zijn schitterende huis gekregen.

Wat deze avond extra speciaal maakte, was het goede doel waar de opbrengst naartoe ging: Broodnodig. Deze organisatie doet fantastisch werk door elke dinsdagavond soep en broodjes uit te delen aan mensen die het nodig hebben. Ze staan altijd op de hoek van de Johan de Wittstraat en de Spuiboulevard in Dordrecht.

Tot de volgende veiling!

Hartelijke groeten,

Erica de Winter