Creatieve begeleiding

Creativiteit werkt therapeutisch
Zelf heb ik de kracht van creativiteit ervaren. Na mijn herseninfarct ben ik gewoon aan de slag gegaan in mijn studio. Ik heb veel geleerd over verschillende materialen en technieken. Het heeft mij persoonlijk erg goed geholpen.

Ik heb de cursus creatieve therapie afgerond bij Civas.
Hier heb ik veel geleerd en kan mensen creatief begeleiden.

Creatieve begeleiding (individueel)
Met creatieve begeleiding leer je door middel van tekenen, schilderen en boetseren de innerlijke wereld van jezelf te onthullen.
Creatieve begeleiding is een unieke handelswijze voor mensen met problemen.
Het geeft op speelse wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.

Via opdrachten onderzoek je wat de oorzaak is van een klacht of een probleem waardoor je tijdelijk bent vastgelopen in je leven. Zo ontdek je ook wat de invloed hiervan is op je dagelijks leven.

Creatieve begeleiding helpt je ingrijpende of traumatische gebeurtenissen te verwerken zonder dat je er direct over hoeft te praten.

Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Creatieve begeleiding biedt uitkomst door zijn eigen, unieke manier van communiceren.

Bij creatieve begeleiding wordt in eerste instantie niet veel gesproken. Na wat eenvoudige ontspanningsoefeningen ga je aan de slag met een opdracht.
Een tekening, een schilderij of een kleiwerkstuk maakt veel duidelijk. Je laat een onbewuste laag van jezelf zien. Alle informatie is af te lezen aan het gebruik van kleur, het beeld, de vorm enz.

Creatieve Begeleiding (in groepsverband)
Bij Studio Blijmakers wordt ook creatieve begeleding gegeven voor bedrijven. Dit doen wij voor speciale doelgroepen, o.a.: mensen met NAH, burnout klachten, stress klachten enz.
Wij houden de groep klein. Het maximum aantal deelnemers is 6 personen.

Wij kunnen diverse creatieve werkvormen inzetten: dieren beschilderen, collages maken, schilderen, boetseren enz.
In het programma wordt voldoende tijd genomen om de ervaringen te bespreken en te delen.
De creatieve begeleiding kan ook op locatie gegeven worden.