Doorbreek de cirkel

Ons eigen gedrag houdt veranderingen tegen, zonder dat we het vaak weten.

Herken je het gevoel dat je soms ook helemaal vastloopt? Dat het niet gaat zoals je wilt, maar je komt niet uit je vicieuze cirkel van negatief denken? Je blijft ronddraaien in je gedachten. Simpelweg: je piekert te veel.

Het is duidelijk dat piekeren voortkomt uit je bezorgdheid over iets. Dit kan zijn dat je vastloopt in je werk, je onvoldoende geld hebt, je klanten maar niet komen.
Of dat je door een beroerte of ongeluk NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) hebt opgelopen. En dat je vooral dingen doet die je eigenlijk NIET wilt.
Door te piekeren herhaal je telkens in je hoofd hetzelfde wat je eigenlijk niet wilt en niet leuk vindt. Door de herhaling komt je in een vicieuze cirkel

Piekeren vreet energie. Stop met zorgen maken en doorbreek je negatieve vicieuze cirkel. Het is zeker niet eenvoudig. Toch kun jij dit zelf wel doen. Hoe dan? Door anders te gaan denken. Jouw denken en voelen bepaalt hoe jij jouw leven en situatie ervaart. JIJ bent de enige die hier verandering in kan brengen ook al is dit niet makkelijk, je kan leren om een andere mindset aan te nemen. Je kan omdenken.

Veel mensen wachten af tot een ander iets doet of dat er vanuit de omgeving iets zal veranderen.
Dan kan je vaak erg lang wachten.

Fysiek

Daadwerkelijk fysiek in actie komen. Je gaat je lichaam in beweging zetten.
Het is bewezen dat je lichaam stofjes aanmaakt waarvan je blijer wordt als je beweegt.

Mentaal

Mentaal in actie komen is misschien wel de moeilijkste van de twee.
Als jij ervoor kiest om je gedachten te verzetten door jezelf af te leiden met bv. een crea(c)tieve bezigheid, dan stap je al uit je vicieuze cirkel.

Zoals je in mijn persoonlijke verhaal kan lezen heb ik Studio Blijmakers opgericht. Dit is een creatieve dagbestedingsplek voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) en mensen met een andere vaak niet zichtbare beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Bij Studio Blijmakers hebben al veel deelnemers hun cirkel doorbroken.
Ze zijn op een andere manier tegen het leven aan gaan kijken. Crea(c)tiviteit heeft hen daarbij erg geholpen.

Kies voor jezelf en doorbreek je cirkel!

De mensen die ik heb ontmoet bij Studio Blijmakers zijn de inspiratie geweest om de serie kunstwerken “Doorbreek de cirkel” te gaan maken.

Iedereen kijkt anders naar zichzelf en iedereen doorbreekt de cirkel op zijn eigen manier.
Sommige mensen hebben echter een duwtje in de rug nodig. Schaam je niet en vraag hulp bij het doorbreken van je cirkel.

Alle blogs

Studio-Blijmakers

Delen mag ..........................