Een kunstwerk dat je raakt

Heb je ooit het gevoel gehad dat je alleen was, zelfs als je omringd was door anderen? Dat je niemand had om mee te praten, om mee te lachen, om mee te huilen? Dat je verlangde naar echte verbinding, echte vriendschap, echte liefde?

Het kunstwerk ‘Eendzaamheid’ nodigt je uit om te voelen en te zien wat het kunstwerk bij je oproept. Het kunstwerk is een digitaal schilderij dat een persoon in een bad vol met badeendjes laat zien. Het schilderij speelt met het contrast tussen eenzaamheid en badeendjes, en tussen droevig en grappig. Het schilderij heeft een warme kleurstelling en een intieme sfeer.

Je vraagt je af wie de persoon in het bad is, wat hij denkt, hoe hij zich voelt. Je vraagt je misschien ook af waarom hij zoveel badeendjes heeft en of ze hem gezelschap houden of juist niet.

De titel eendzaamheid is een woordspeling die de Nederlandse woorden voor eenzaamheid en eenden combineert. Het woord suggereert dat iemand zich eenzaam voelt, ook al is hij of zij omringd door badeendjes. Het woord speelt ook met het contrast tussen de droevige betekenis van eenzaamheid en de grappige associatie van badeendjes. Het woord is dus een manier om humor te gebruiken om met een moeilijk gevoel om te gaan.

Ik heb een kort verhaaltje geschreven over mijn kunstwerk Eendzaamheid
Hij zat in het bad, omringd door badeendjes. Hij had ze allemaal gekocht in een opwelling, toen hij zich eenzaam voelde. Hij dacht dat ze hem gezelschap zouden houden, dat ze hem zouden troosten, dat ze hem zouden begrijpen. Maar ze deden niets. Ze staarden hem alleen maar aan. Ze maakten geen geluid, behalve als je erin kneep. Ze waren geen vrienden, ze waren slechts speelgoed.

Hij wist dat hij eenzaam was, dat hij hulp nodig had. Maar hij kon het niet opbrengen om uit het bad te stappen, om de eenden weg te gooien, om iemand te bellen. Hij voelde zich veilig in het water, alsof het hem isoleerde van de harde realiteit. Hij wilde niet onder ogen zien dat hij alleen was en dat hij niemand had. Hij sloot zijn ogen en probeerde te vergeten. Maar hij kon de badeendjes niet vergeten. Ze waren overal. Ze waren zijn enige gezelschap. Ze waren zijn eendzaamheid.

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Wat zie en voel jij als je naar dit kunstwerk kijkt?

Ontdek de exclusiviteit van mijn limited edition kunstcollectie. Elk kunstwerk is beperkt tot slechts tien afdrukken, waardoor ze een unieke aanvulling zijn op elke kunstcollectie. Elk kunstwerk wordt geleverd met een echtheidscertificaat, wat de originaliteit en waarde ervan garandeert. Voor prijsinformatie nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Mis deze kans niet om een stukje exclusieve kunst in huis te halen.

Digitale kunst afgedrukt op plexiglas
Afmeting: 80 x 80 cm

Bedankt voor het lezen. Tot de volgende keer!

Hartelijke groeten,

Erica de Winter